Вид мезотелиом

Съществуват три вида мезотелиом:

Плеврален мезотелиом
Перитонеална мезотелиом
Перикарден мезотелиом

Плеврален мезотелиом
Това е най-честата тип. Плеврален мезотелиом е рак, който се намира в лигавицата по външната страна на белите дробове и вътрешната страна на ребрата. Плевра, е тъканите облицовка около белите дробове. Тези тъкани, действа като покровител на белия дроб. В плевра има два слоя. В мембрани производство на смазочни течност, която им позволява да плъзнете над всяка друга лесно както ние дишаме. Когато един мезотелиом се развива в плевра, клетките започват да се разделят с необичайно, на плеврална лигавицата thickens и над флуидите могат да се натрупват. Fluid също може да събере между два пласта от плевра и това е известно като плеврален излив.

В известна причината за тази рак е излагане на азбест. Тази експозиция е вероятно да се случи двадесет и повече години, преди болестта става очевидна. Тютюнопушенето сам не е доказано, че повишават риска от мезотелиом, но комбинацията от пушене и азбест експозиция значително ще повдигне човек на риска от развитие на плеврален мезотелиом. Плеврален мезотелиом е най-яростен и счетоводство за повече от три четвърти от всички случаи мезотелиом.

Някои от ранните симптоми на мезотелиом обикновено не са точни, и може да доведе до забавяне на диагнозата. Най-често симптомите включват диспнея, гръдна болка, персистираща кашлица, умора и загуба на тегло; някои пациенти не показват никакви симптоми. С цел да се установи болестта, пациентът се разглежда от здравни грижи доставчик и необходимите изследвания се провеждат, които могат да включват CT сканира, X-лъчи сканира или MRI.

Въпреки това, те не могат лесно да бъдат приписани на мезотелиом освен ако пациентът не се разглежда от техните здравни грижи доставчик и необходимите изследвания се провеждат, които могат да включват CT сканира, X-лъчи сканира или MRI. Хирургия може да бъде един от възможности за лечение, но на повторната поява на раковите клетки процент е висок. В случай, че операцията не е жизнеспособно, лъчелечението и химиотерапията може да бъде полезна. Много е важно, че болестта се диагностицира и третирани възможно най-рано.

Перитонеална мезотелиом
Перитоний е тънка мембрана лигавицата корема. Вътрешният слой е известен като висцерална перитоний, е в непосредствена близост до коремни органи и на външния слой, париетални перитоний, която покрива коремната кухина. Перитонеална мезотелиом е тумор в перитоний. Тези тип мезотелиом предизвика сгъстяване на мембраните около коремни органи, както и събиране на течност в коремната кухина, което наистина ще подуване на abdomen.The само известна причината за тази болест е излагане на азбест.

Симптомите на перитонеална мезотелиом включват коремна болка, загуба на апетит и слабост. Въпреки това, пациентите могат да имат сравнително напреднали случаи на това заболяване и опит нямат симптоми каквато. Този тип мезотелиом е по-малка обща счетоводна една четвърт от всички случаи мезотелиом. Перитонеална мезотелиом може да доведе до ascitis, повишен натиск в коремната кухина, което може да доведе до запушване на червата.

Перикарден мезотелиом
Това е rarest формата на азбест свързани рак. С перикарден мезотелиом, рак се развива в тъканите около сърца. Гръдна болка, недостиг на въздух, персистираща кашлица, сърцебиене и са симптоми, което показва

So Sexy like Asbestos