Мезотелиом Диагноза

Определяне Ранните симптоми на мезотелиом може да се подпомага в диагноза. Симптомите на мезотелиом включват затруднено дишане (диспнея) и / или болки в гърдите, температура, гадене или анемия; други сигнали са дрезгавост, затруднено преглъщане (dysphagia), или кашлица кръв (hemoptysis).

Диагностициране мезотелиом често е трудно, поради сходството на симптомите с тези на други болести. Преди лекарят провежда цялостен предварителен медицински преглед, той първо ще прави преглед на пациента медицинска история и друга обща информация, като състоянието на болния здраве включително историята на азбест експозиция. А пълна физическа проверка, могат да бъдат извършени, включително и рентген на гърдите или корема и белодробна функция тестове. Лекарят може също така да carryout едно CT (изчислени tomagraphy) сканиране, MRI (магнитен резонанс) или позитрон емисии томография (PET Сканиране). Ако някоя от тези предварителни тестове показват наличие на мезотелиом, A биопсия се извършва за да се потвърди тази диагноза.

Ракла X-Ray
Това може да покаже нередовни задебеляване на плевра, калциеви депозити на плевра, или течност в плевралната пространство. Тези резултати показват, азбест експозиция, водещи до развитието на мезотелиом.

Изчислени Tomagraphy (CT сканиране)
А CT сканиране е специален рентгенографски техниката, която произвежда ясна серия от подробни снимки от области вътре в тялото. Това даде възможност на рентгенолог да видите различни аспекти на белия дроб или плевра, които не са очевидни от стандартното рентгеново изображение.

Магнитен резонанс (MRI)
MRI сканира използва мощен магнит свързан към компютър се използва, за да изградена подробни снимки от области вътре в тялото. Различни тялото тъкани са били предприети, а по-късно, публикувано в конкретен модел. Компютърът ще се превежда на различни модели подробно изображение на тялото части.

Позитрон емисии томография (PET Сканиране):
За да изпълните тези, радиоактивни глюкоза (захар) се инжектира в вена. Причината за инжектиране на глюкоза е така, защото използването на рак захар много по-бързо от нормалните тъкани. Когато раковите тъкани отнема на радиоактивни материали, скенер може Роднинските радиоактивни депозити. Този тест е полезно за казвам дали задебеляване на тъканите е рак или просто белег тъкан. Тя може също място разпространението на рака.

С указание от предварителни тестове, A биопсия се извършва за да се потвърди настоящето на мезотелиом. А биопсия може да се извършва по различни начини, в зависимост от това къде необичайната област се намират.

Thoracoscopy
Ако ракът е в гръдния кош, на лекар може да извърши thoracoscopy. При тази процедура, лекарят прави малки рязани през гръдната стена и поставя тънък, осветени тръба наречена thoracoscope в гърдите между две ребра и получи тъкан проби за изследване.

Peritoneoscopy
Ако ракът е в корема, на лекар може да извърши peritoneoscopy. За получаване на тъкан за преглед, лекарят прави малък разрез в корема и въвежда специален инструмент, наречен peritoneoscope в коремната кухина.

Laparoscopy
laparoscopy може да се използва за получаване на биопсия на перитонеална тумор. А гъвкави тръби, свързани с видео камера се въвежда в коремната кухина през малки рязани върху предната част на корема и флуиди събрани.

Bronchoscopy
В лекар може да използва bronchoscopy за плеврален мезотелиом случаи. При тази процедура, гъвкава осветени тръба е поставена през устата, за определяне на трахеята и в бронхи да провери появата на тумори. Пробите от анормални тъкани представи за начина, по който могат да бъдат премахнати за тестване.

Mediastinoscopy
В тази процедура, осветени тръба е поставена под гръдната кост (гръдната кост) на нивото на врата. Това осветени тръба след това се премества определяне на гръдния кош. Mediastinoscopy позволява на хирург, за да видите на лимфните възли в тази област и извадете проби, за да проверите за рак. Тестовете на лимфните възли може да даде на лекаря информация за това дали рак е започнал да се разпространява, и може да помогне разграничи от рак на белия дроб мезотелиом.

В някои случаи електронен микроскоп се използва, за да търсите в клетки с по-големи подробности. Допълнителни изследвания се провеждат, за да разберете дали раковите клетки завладя други тъкани също. Това е известно като спиране. Спиране включва повече тестове, с цел да помогне при определянето на лечение за пациента.

So Sexy like Asbestos