Какво е мезотелиом 2?

Мезотелиом е форма на рак, че атаките на mesothelium. А злокачествен тумор на mesothelium се нарича малигнен мезотелиом, е по-често познати като мезотелиом.

Mesothelium е вътрешната облицовка, които защитават организма вътрешни органи, като се прави специална течност, която позволява на органите да се движи. Mesothelium обгражда гръдния кош, коремната област или области, около сърцето. Тумори може да започне във всяка от тези места. Тези тумори могат да бъдат доброкачествени или те могат да бъдат злокачествени (рак).

Повечето случаи на мезотелиом започнат в плевра (лигавицата на белите дробове и гръдната кухина) или перитоний (лигавицата на корема) поради висока експозиция на азбест.

Нормална белодробна анатомия мезотелиом

Видове мезотелиом
Мезотелиом идва в thress форми:

Плеврален мезотелиом
Перитонеална мезотелиом
Перикарден мезотелиом

Мезотелиом Етапи
Научете повече за четирите фази на мезотелиом.



Симптомите на мезотелиом
В следните някои от мезотелиом на симптоми:

Задух
Болки в гръдния кош
Кашлица
Загуба на тегло

Мезотелиом Рискови фактори

Приема излагане на азбест е основен рисков фактор. Независимо от това, пушене увеличава риска сред азбест-експонирани.

Мезотелиом Диагноза
А пълна физическа проверка, могат да бъдат извършени, включително и рентген на гърдите или корема и белодробна функция тестове. Лекарят може също така да carryout едно CT (изчислени tomagraphy) сканиране, MRI (магнитен резонанс) или позитрон емисии томография (PET Сканиране). Ако някоя от тези предварителни тестове показват наличие на мезотелиом, A биопсия се извършва за да се потвърди тази диагноза.

Терапевтични възможности за мезотелиом
Има три възможности за лечение на борбата с раковите мезотелиом. Понякога, тези лечения се съчетават в хода на лечението.
Хирургия
Химиотерапия
Лъчева терапия

So Sexy like Asbestos