Мезотелиом възможности за лечение

Има три възможности за лечение на борбата с раковите мезотелиом: хирургия, лъчева терапия и химиотерапия. Лечение при мезотелиом, зависи от позицията на рак, стадия на заболяването, както и възрастта на пациента и желание. Понякога, тези лечения се съчетават в хода на лечението.

Хирургия
Хирургия е обща терапевтична възможност за мезотелиом. Съществуват два типа кабинети. Първият вид, свързани с отстраняване на рак на себе си. То се проведе при рак не е разпространило в много органи. Като част от лигавицата на гърдите или корема и някои от тъканта около него ще бъдат премахнати. За плеврален мезотелиом,, A белите дробове могат да бъдат отстранени в операция, наречена pneumonectomy. Понякога част от диафрагмата (мускул под белите дробове, която ви помага с дишането) също се отстранява.

В случай, че рак се е разпространил до няколко органи, премахване на всички раковите тъкани стане невъзможно. Хирургия може да помогне облекчат болката и страданието (облекчаване на симптомите). Операция, наречена thoracentesis се извършва чрез поставяне на иглата в гръдната кухина на премахнатите течността в района.

Лъчева терапия
Това лечение включва използването на високо енергийни х-лъчи да убива раковите клетки и се свие тумори в засегнатата област. Радиационна терапия, може да бъде от външни или вътрешни употреба.

Странични ефекти на лъчевата терапия включват умора, кожни увреждания, белодробни увреждания (за гърдите лъчева терапия). Лъчева да стомаха област може да предизвика гадене, повръщане и диария.

Химиотерапия
Химиотерапия се използват, за да убива раковите клетки в тялото. Той може да бъде взето под формата на хапчета или чрез инжектиране във вена или мускул. Gemcitabine, doxorubicin, cisplatin и метотрексат, са едни от chemotherapeutic лекарства използвани за лечение на мезотелиом.

So Sexy like Asbestos