Какво е мезотелиом?

Мезотелиом е рак на mesothelium; защитните улица, която покрива и предпазва повечето вътрешни органи на тялото. В mesothelium има два слоя, един, който обхваща орган, и второ, което представлява улица около нея. В mesothelium има различни имена в зависимост от местоположението на тялото. В плевра е името за mesothelial тъканта около белите дробове и лигавицата на гръдната кухина. В перитоний обхваща по-голямата част от органите в коремната кухина, а перикард покрива и защитава сърцето.

В mesothelium произвежда смазочни течност, която позволява на органите в нея да се движат и портаменто лесно. Флуида позволява на белите дробове да диша и сърце да се разшири и договор, без да се създава всякакъв вид вътрешни търкания.

Подобно на други форми на рак, мезотелиом се случва, когато станат анормални клетки и разделете или растат извън контрол. Когато някой има мезотелиом, в полза смазочни течности, описани по-горе, могат да бъдат по-произведени. Този излишък течност encases органите с дебел слой от туморни тъкани, описани като кожа тип слой. В напреднали случаи на мезотелиом, клетки metastasize, или да нарастват и да нападне други органи и разпространи и в други области на тялото.

По-голямата част от хората, страдащи от мезотелиом имат рак на лигавицата на белите дробове. Понякога, мезотелиом се среща в лигавицата на коремната кухина (перитонеална мезотелиом) или в лигавицата на сърцето (перикарден мезотелиом).

So Sexy like Asbestos